Reforma actelor legislative privitor la alegerile locale. Primarii nu vor mai fi afiliați politic, iar consilierii vor fi adepții partidelor. Vom adopta o lege în acest sens. Astfel va dispărea presiunea asupra independenței alesului local din partea forțelor politice.

Vom crea un institut care se va ocupa cu intruirea continuă a primarilor și a 2 persoane din primărie, privind modul de completare, gestionare și raportare a proiectelor. Acest grup de experți va asista juridic și logistic fiecare primărie pentru a implementa cu succes proiectele regionale și internaționale.

Vom investi în instruirea cadrelor de la primărie, privind tehnologiile informaționale, modul de folosire a Microsoft Office, Internet etc.

Vom finanța crearea rețelelor de canalizare și de apeduct pentru toate localitățile Republicii Moldova. Astfel vom rezolva cîteva din problemele ecologice locale.

Vom rezilia contractele de arendă a iazurilor, pentru a permite accesul populației la scăldat și pescuit. Prin intermediul Fondului Ecologic Național vom finanța amenajarea acestor resurse acvatice.